28-30.januar 2022: Skredkurs med regn, sludd, snø og vind - men svært lærerikt

Kursledar Urpo Hapuoja viste oss korleis vi kan banke ut snøblokker for å identifisere svake lag i snøen. Vi starta fredag kveld med ei par timars økt inne. Laurdag og søndag var vi ute i fjellet i området ovanfor ved Eresfjord og Vistdal skisenter. Periodevis utfordrande ver og vind  på laurdag. Men dette gav god læring. Søndag sank temperaturen og det vart snøbyger men også noen korte solgløtt. Aktuelle tema var blant anna bruk av skredvarselet på varsom.no, snøkunnskap, menneskeleg faktorar, turplanlegging og bruk av sender/mottaker .. skredsøker. Eresfjord Idrettslag var arrangør for kurset og vi var 7 deltakere.

Dette er det 3.snøskredkurset som Eresfjord I.L. har arrangert. Det første var i 2004, det andre i 2018. Som du ser av bilda lenger ned var var verforholda i 2018 heilt annerleis.

Snøskredkurs 26-28.januar-2018

Halvor Hagen losa oss gjennom eit lærerikt skredkurs Eresfjord denne helga. I sol og nysnø. Fantastisk. Vi starta med ei kveldsøkt på fredag med litt teori pog planlegging. Deretter to dagar ute i terrenget. Her er noen bilder.
Foto Bjørn Magne Øverås

Noen bilder fra skredkurset i 2004.

Fra skredkurset i 2004 med Halvor Hagen som kursledar.